۶ ویژگی یک CV مناسب برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد

قوانینی که در نوشتن یک Curriculum Vitae (CV) مناسب برای تقاضای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد باید رعایت شود از انواع آن برای درخواست شغلی متفاوت است. درCV آکادمیک شما باید توانایی‌ها و شایستگی‌های خود را عنوان کنید تا نشان دهید برای دوره مورد نظر صلاحیت دارید. توصیه هایی که در ادامه خواهید دید به شما کمک می‌کند تا CV بی‌نقصی برای درخواست ادامه تحصیل خود تهیه کنید:

۱- آیا بین رزومه (Resume) و CV تفاوتی وجود دارد؟

اگرچه هر دو مدرک شامل تاریخچه کوتاهی از فعالیت‌های شما هستند، رزومه بیشتر بر روی دستاورهای تخصصی شما تمرکز دارد، درحالیکه CV بر فعالیت‌های آکادمیک شما تاکید می‌کند. در نتیجه، اکثر مراکز آموزشی برای بررسی درخواست پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد، از شما CV می‌خواهند. در برخی رشته‌ها و زمینه‌های خاص مانند درخواست برای MBA، بیشتر موسسات و دانشگاه‌ها رزومه شما را بررسی خواهند کرد.

۲- بر روی دستاوردهای آکادمیک خود تمرکز کنید

قانون طلایی تهیه CV مناسب برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد تاکید زیاد بر دستاوردهای آکادمیک در مقایسه با دستاوردهای تخصصی است. به طور قطع شما باید تونایی‌های تخصصی خود را نیز عنوان کنید، اما میبایست جزئیات بیشتری از دستاوردهای تحصیلی و آکادمیک خود را ذکر کنید.

علاوه بر مشخص کردن مراکز تحصیلی، مدارک تحصیلی و زمان فارغ التحصیلی، شما میبایست برخی دروس و دوره‌های مرتبط و همچنین تقدیرنامه‌های تحصیلی بخصوص آنهایی که با زمینه تحصیلی مورد نظر شما ارتباط بیشتری دارند را نمایان کنید.

اما در ارائه جزئیات زیاده‌روی نکنید! موارد ضروری در هر بخش میبایست بین ۲ تا ۴ مورد باشند.

۳- فعالیت‌های داوطلبانه و دوره‌های کارآموزی بیش از آنچه که تصور کنید اهمیت دارند

دوره‌های کارآموزی و فعالیت‌های داوطلبانه شما نه تنها حوزه علاقمندی شما را نشان می‌دهند، بلکه تمایل شما به انجام فعالیت‌های یادگیری، فراتر از انگیزه‌های مالی را برجسته می‌کنند. اگر قصد تغییر رشته در مقطع کارشناسی ارشد را دارید، سعی کنید فعالیت‌های داوطلبانه و دوره‌های کارآموزی مرتبط با رشته مورد علاقه‌ خود را نمایان کنید تا فاصله بین حوزه تخصصی فعلی و زمینه تخصصی مورد علاقه خود در آینده را پر کنید.

در این بخش باید بر  آنچه که تاکنون انجام شده تاکید کنید، نه بر آنچه تصور می‌کنید این فعالیت‌ها در مورد شما نشان ‌می‌دهند. شما باید اطلاعات ضروری را عنوان کنید و اجازه بدهید خود این موارد نتیجه گیری لازم را برای مرکز آموزشی مورد نظر فراهم کند.

آنچه که مرکز آموزشی را در بررسی تقاضای شما بیش از همه چیز تحت تاثیر قرار می‌دهد، سابقه تدریس شماست، به این دلیل که نیمی از ماهیت آنچه که فضای آکادمیک را در بر میگیرد همین مورد است. از اینرو حتما سوابق تدریس داوطلبانه، کارآموزی آموزشی یا حتی دستیاری اساتید در قبال دریافت مبلغ را عنوان و تاکید کنید.

۴- از زبانی قدرتمند و ساختاری مشخص در CV خود استفاده کنید

یک CV مطلوب باید در یک یا دو صفحه تهیه شود. متن CV جایی برای کلمات اضافه و توضیحات بی‌معنی نیست. شما باید از عبارات و جملات موجز استفاده کنید تا دستاوردهای شما را در یک فضای محدود و جمع و جور به‌ خوبی منتقل کند. 

از قالب‌ها و مثال‌های زیادی که در اینترنت یافت می شود استفاده نکنید، چون به مرکز آموزشی این امر القا میشود که شما فقط یک مقاله برای تهیه CV خود مطالعه کردید که شامل کلمات و عبارات کلیشه‌ای است که بارها توسط این مراکز دیده شده است. در سبک نوشتن خود خلاقیت به خرج داده و متفاوت عمل کنید.

ساختار یک CV بسیار عامل مهمی برای بررسی درخواست ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد شما خواهد بود که میبایست شامل موارد زیر باشد:

  • سربرگی شامل نام و نام خانوادگی و اطلاعات تماس
  • عناوین مشخص و گویا برای هر بخش از اطلاعات بطور مثال ''سوابق کاری مرتبط''، ''حوزه‌های علمی مورد علاقه'' یا ''مهارت های عملی و فنی''.
  • جزئیات (معمولا بصورت آیتم وار)
  • ترتیب زمانی از جدیدترین فعالیت‌ها تا قدیمی‌ترین (زمان حال تا گذشته)

۵- مواردی که باید در CV آکادمیک ذکر شود

  • زمینه های پژوهشی مورد علاقه: در این بخش نشان دهید که به حیطه‌ها و موضوعاتی که دوره کارشناسی ارشد مورد نظر بر آن تمرکز دارد اهمیت می دهید
  • تحصیلات: از آخر به اول از نظر زمانی ذکر کنید (معدل‌ مقاطع تحصیلی مربوطه عنوان را عنوان کنید)
  • مقالات و مستندات پژوهشی: برای هر کدام لینک مشخصی ارائه دهید تا نمونه‌های نوشتاری شما قابل مشاهده باشد
  • افتخارات و جوایز: فقط موارد تاثیرگذار را ذکر کنید بطور مثال بورسیه‌ها، جوایز و رتبه‌های بین المللی
  • سوابق تدریس: نشان دهید که به موقعیت‌های آکادمیک علاقمندید
  • سوابق کاری: سعی کنید موارد تخصصی مرتبط را عنوان کنید (اگر وجود دارد)
  • مهار‌ت‌های کامپیوتری: مهارت‌های خود را عنوان کنید بخصوص آنهایی که با دوره مورد نظر مرتبط هستند
  • آشنایی با زبان‌های خارجی: نمرات آزمون‌های زبان معتبر را عنوان کنید (مثل IELTS، TOEFL، GRE)
  • عضویت‌ها: اگر عضو سازمان یا ارگانی هستید ذکر کنید بخصوص آنهایی که مرتبط با رشته تحصیلی مورد درخواست شما هستند

۶- بازبینی و تصحیح متن بسیار ضروری است

یک CV می‌تواند همانند یک کارت ویزیت عمل کند. هر اطلاعاتی که در آن قرار می‌گیرد باید به روشی دقیق و بی‌نقص ارائه شود. این بدان معناست که یک سند قابل ارائه به مراکز مختلف تهیه کنید و آن را طوری ویرایش کنید که شما را به بهترین نحو ممکن معرفی کند. مدرک تحصیلی که از یک موسسه معتبر دریافت کردید به تنهایی تاثیر نهایی را بر افرادی که تقاضای شما را بررسی می کنند نخواهد گذاشت.

یک CV آکادمیک در واقع چه می‌گوید

یک CV آکادمیک مطلوب باید نشان دهد که شما درک درستی از دستاردهای خود دارید. این سند معمولا همزمان با یک توصیه‌نامه تحصیلی ارائه می‌شود که اساتید شما توانایی‌ها و مهارت‌های شما را در آن تایید کرده‌اند.

به همین دلیل، شما باید برای تهیه CV خود وقت کافی بگذارید و مطمئن شوید که این سند انعکاسی است از آنچه تاکنون انجام داده‌اید و به دست آورده‌اید، نه اینکه فقط مرحله‌ای است از مراحل ارائه درخواست در پروسه پذیرش تحصیلی. اگر شما به شایستگی خود برای گذراندن دوره مورد نظر اعتقاد نداشته باشید، چگونه از دیگران انتظار دارید؟


منبع: www.masterportal.com