در بخش آخر از مجموعه نوشته‌های فود دیزاین به برخی از نمونه‌ها در این زیر شاخه از طراحی می‌پردازیم. طراحانی که با طرح‌های نوآورانه مصرف‌کننده را بیش از پیش به تامل در مورد آنچه خورده میشود، مقدار و چگونگی آن وامیدارند. طراحانی چون Marije Vogelzang، Marti Guixe، Lee Ben David، Marre Moerel و Josh Treuhaft یا نمونه‌ داخلی از طراحی خدمات غذا و یا استفاده از تکنولوژی برای طراحی غذا. بیشترین رویکردی که در طراحی‌های نوآورانه طراحی غذا دیده می‌شود رویکرد انتقادی برای ایجاد تغییر اساسی و آگاهی رساندن به مصرف‌کننده به دلیل مشکلات واقعی ست که در آینده صنعت غذا را تهدید می‌کند. مشکلاتی چون به خطر افتادن سلامت جامعه، تامین منابع حیوانی، تخریبات محیط زیستی، میزان دسترسی و توزیع ناعادلانه منابع غذایی.

Marije Vogelzang

یکی از طراحان مطرح در شاخه غذاست که با طراحی‌های خود بدنبال انتقال مفهومی خاص در خوردن و ایجاد تفکر در مورد نوع ماده غذایی، نحوه و میزان مصرف آن است. 



Marti Guixe

از برجسته ترین طراحان انتقادی در شاخه فود دیزاین است. از معروف‌ترین طرح‌های او دکور کیک‌هایی‌ست که به شکل پای-چارت بوده و میزان و ماده تشکیل‌دهنده را به اطلاع ‌مطرف کننده می‌رساند.



Lee Ben David

طراح انتقادی غذا که با طراحی مجموعه ''کارد و چنگال غیرضروری'' قطع رابطه طبیعی و لذت‌بخش دست و انگشتان و ماده غذایی را به چالش می‌کشد.



Marre Moerel

یکی دیگر از طراحان انتقادی غذا که با مجموعه رومیزی ظروف خود توجه مصرف‌کننده را به آنچه می‌خورد جلب می‌کند.



Josh Treuhaft

از جنجالی‌ترین طراحان غذاست که با حرکت خلاقانه خود یعنی سرو و پذیرایی در یک زباله‌دان و استفاده از دوریز غذاها با عنوان Salvage SupperClub بسیار توجهات را به سمت طراحی غذای پایدار جلب کرده و این حرکت در بسیاری از شهرهای امریکا هر روز متقاضیان بیشتری پیدا می‌کند.



تکنولوژی در طراحی غذا

تولید گوشت گیاهی از نخود و برگ چغندر در دانشگاه تهران .. مشکلات تامین پروتئین حیوانی در آینده بسیاری از کشورها را به سرمایه‌گذاری در بخش تولید گو‌شت‌های گیاهی واداشته است.



طراحی خدمات غذا

اسنپ‌فود یکی از نمونه‌های موفق و کاربردی در طراحی خدمات غذا در ایران است که خرید آنلاین مواد غذایی و سفارش آنلاین از رستوران‌ها و کافی‌شاپ‌ها را تسهیل و تسریع کرده است. 



نمونه‌های بسیار دیگری از انواع زیرشاخه‌های فود دیزاین وجود دارد که با گشتی در دنیای اینترنت میتوان از آنها مطلع شد. منابع بسیاری از مجلات و کتاب‌ها به بحث طراحی غذا پرداخته‌اند که در اینجا به برخی از آنها اشاره می‌کنیم. تعدد و تنوع مقالات و منابع مطالعاتی در تحقیقات جدید که بر طراحی غذا تمرکز دارند اهمیت این شاخه از دیزاین را بیش از پیش نشان می‌دهد و جای کار بسیاری برای طراحان علاقمند بوجود آورده است. 

مجلات:

International Journal of Food Design

Food Chemistry

Food Research International

The Journal of Creative Behavior

کتاب‌ها:

Food Design Thinking: The Complete Methodology

Food Futures: How Design and Technology Can Shape our Food System

Eat me: Successful Seductive Food Packaging

Face Food: The Visual Creativity of Japanese Bento Boxes